Metodecentret søger praktikant til analyse og evaluering på socialområdet

Image

Vil du være med til at skabe mere virksomme sociale indsatser til gavn for både borgere og samfund?

Har du lyst til at videreudvikle dine metodiske og analytiske kompetencer?

Så håber vi, at du er vores nye praktikant.

Praktikant til data og analyse af socialt arbejde

Vi søger en praktikant til efterårssemestret 2024 med interesse og nysgerrighed for det sociale område. Sammen med dygtige kolleger vil du få mulighed for at være med til at skabe og omsætte viden om virkningsfuldt socialt arbejde.

Du vil som praktikant blive tilknyttet flere projekter, hvor du vil indgå som en fast del af projektteamet og arbejde med projektets forskellige faser. Det gælder lige fra udvikling af evalueringsdesign, dataindsamling, analyse og formidling af resultater.

Vi har en bred palette af opgaver, som du vil få lov at prøve kræfter med i løbet af praktikperioden. Vi forestiller os, at opgaverne kan omfatte:

 • Udvikling og operationalisering af spørgeskemaer
 • Indsamling af data (fx gennem spørgeskemaer og interviews)
 • Databehandling og analyse af kvantitative og kvalitative data
 • Formidling af resultater i form af fx rapportskrivning og oplæg.

Du vil primært blive tilknyttet projekter, hvor der anvendes kvantitative data, men der vil også være mulighed for arbejde mere kvalitativt.

  Du er nysgerrig, struktureret og analytisk

  Vi søger en praktikant, som er nysgerrig på det sociale område, og ser det som en sjov udfordring at indfange sociale dimensioner gennem både kvantitative og kvalitative data.

  Du er sandsynligvis studerende på en videregående samfundsfaglig uddannelse som fx statskundskab, samfundsfag, politik og økonomi, sociologi eller folkesundhedsvidenskab.

  Det vigtigste er, at du går til opgaverne med et skarpt analytisk blik, struktur og faglig nysgerrighed.

   Vi arbejder med effektfuld hjælp til udsatte børn, unge og familier

   Metodecentret arbejder med at skabe nye effektfulde løsninger på socialområdet.

   Vi er en selvejende organisation, som består af 15 konsulenter og 5 studentermedhjælpere, som repræsenterer fagligheder som statskundskab, psykologi og sociologi.

   Det giver et godt arbejdsmiljø, hvor vi lærer meget af hinanden, ligesom det giver anledning til spændende og sjove snakke over frokostbordet.

    Rammer og ansættelsesvilkår

    Praktikperioden løber som udgangspunkt fra 15. august til 31. december 2024 med en ugentlig arbejdstid på 37 timer, men praktikforløbet aftales individuelt med dig, så vi sikrer, at det lever op til din gældende studieordning.

    Praktikken er ulønnet, men du vil modtage en erkendtlighed på 2.000 kroner om måneden. Du får tilknyttet en praktikvejleder i Metodecentret.

    Ansøgningsfrist og kontakt

    Vi glæder os til at modtage din ansøgning med CV og karakterblad i en samlet fil senest 5. marts kl. 12.00 på mail til seniorkonsulent Marie Høstrup (marie@metodecentret.dk).

    Har du spørgsmål eller lyst til at vide mere om stillingen, kan du kontakte Marie på telefon +45 24 62 89 58.