Metodecentret søger praktikant til analyse og evaluering på socialområdet

Vil du være med til at skabe mere virksomme sociale indsatser til gavn for både borgere og samfund? Har du lyst til at udvikle dine kompetencer indenfor kvantitativ metode? Trives du med et stort ansvar i opgaveløsningen?

Så håber vi, at du er vores nye praktikant.

Metodecentret søger en praktikant til forårssemestret 2024 med interesse og nysgerrighed for det sociale område. I samarbejde med skarpe kolleger skal du være med til at skabe og omsætte viden om virkningsfuldt socialt arbejde.

Vi har mange bolde i luften, og du kommer til at spille med flere af dem. Du vil blive tilknyttet flere projekter, hvor du vil indgå som en fast del af projektteamet og prøve kræfter med projektets forskellige faser. Det gælder lige fra udvikling af evalueringsdesign, dataindsamling, analyse og formidling af resultater.

Du vil særligt blive tilknyttet projekter, som beskæftiger sig med kvantitative analyser, men der er rig mulighed for at tilpasse arbejdsopgaverne dine kompetencer og interesser. Vi forestiller os, at opgaverne kan omfatte:

 • Udvikling og operationalisering af spørgeskemaer
 • Indsamling af data (fx gennem spørgeskemaer)
 • Databehandling og -analyse af kvantitative data
 • Formidling af resultater i form af fx rapportskrivning og oplæg.

Du er...?

Vi søger en praktikant, som er nysgerrig på det sociale område, og ser det som en sjov udfordring at indfange sociale dimensioner i hårde data. Du er sandsynligvis studerende på en videregående samfundsfaglig uddannelse som fx statskundskab, samfundsfag, politik og økonomi, sociologi eller folkesundhedsvidenskab. Det vigtigste er dog, at du går til opgaverne med et skarpt analytisk blik, struktur og faglig nysgerrighed.

  Vi er...?

  Metodecentret er et kraftcenter for nye effektfulde løsninger på socialområdet. Vi er en selvejende organisation, som består af et hold på 15 konsulenter og 5 studentermedhjælpere, som repræsenterer en bred pallette af fagligheder fra fx statskundskab, psykologi og sociologi. Det giver et godt arbejdsmiljø, hvor vi kan lære meget af hinanden, ligesom det giver anledning til gode og sjove snakke over frokostbordet. Du kan læse mere om os her på hjemmesiden.

  Rammer og ansættelsesvilkår

  Praktikperioden løber som udgangspunkt fra 1. februar til 15. juni 2024 med en ugentlig arbejdstid på 37 timer. Men praktikforløbet aftales individuelt med dig, så vi sikrer, at det lever op til din gældende studieordning.

  Praktikken er ulønnet, men du vil modtage en erkendtlighed på 2.000 kroner om måneden. Du får tilknyttet en praktikvejleder i Metodecentret.

  Ansøgningsfrist og kontakt

  Vi glæder os til at modtage din skriftlige ansøgning med CV og karakterblad i en samlet fil inden 27. september kl. 12.00 på mail til seniorkonsulent Marie Høstrup (marie@metodecentret.dk).

  Har du spørgsmål eller lyst til at vide mere om stillingen kan du kontakte Marie på telefon +45 24 62 89 58.